Madde's lilla vrå

Madde's lilla vrå

NYTT ÅR...

Madde's lilla vråPosted by Madde Tue, February 05, 2013 14:33:39

Och på detta nya år så hoppas man på att man får mycket gjort. T.ex att vi blir klara med det sista rummet på övervåningen, fortsätta att få trädgården iordning, med blommor och blader smiley Det är ju extra kul om vi blir klara med rummet däruppe, så man kan börja förbereda för att sätta in kaminen nere i matsalsrummet! Ååå, det är SÅ mycket som man vill få färdigt. Vi har pratat om att bygga ut också (igen), så man får en grovingång med en riktig tvättstuga och ett badrum till...men men, det är ju ett framtidsprojekt som får vänta. Som det är nu så har vi tvättmaskinen och tumlaren i pannrummet, och det kallar jag inte för tvättstuga!

Det är ju dax att så en massa frööön också, med allt vad det innebär...iår så ska vi så både blommor och grönsaker. Finns det något roligare och mer spännande att se att det lilla, lilla fröet som man har satt, växer och frodas till en god morot eller en smaskig sallad, eller varför inte en vacker och ståtlig blomma, eller klätterväxt smiley Så nu har vi beställt en massa fröer, både blommor och grönsaker.

Annars så rullar livet på som vanligt. Längtar efter våren och sommaren. Det är så härligt när solen kommer fram och man hör fåglarna kvittra...snacka om vårlängtan!!

Jag fick ju frön från min snälla vännina, som jag satte förra året, som faktiskt växte upp, hoppas att de har klarat vintern bara, men jag täckte över rikligt med granris, så det ska bli spännande att se om det blir några stockrosor iår...de är ju så vackra! Jaa, det höll jag ju på att glömma, jag ska ju sätta tagetes också, det är ju också frön som jag fick av henne smiley

Jag tycker att det är så himla roligt att odla och sätta olika fröer. Böcker som jag kan rekommendera är följande: Odlarens Handbok av André Strömqvist en jättebra bok, där man får både tips och råd om olika odlingar, sjukdomar m.m Den andra boken som är jättebra med tips är Ulla Hasselmarks Fröbok, verkligen en "bibel" för alla som gillar att ta vara på och så egna fröer.

Well, det var väl allt jag hade denna gången, men det kommer bli oftare ju närmare våren man kommer, när man börjar så m.m

Ha de så gött i vårsolen, kramisar från lilla mig till er godingar smiley

  • Comments(0)//blogg.maddesdromhus.se/#post16